Plast- eller stålgitterbrett?

Publisert av Adrian Larsen

Stöckli stålgitter- og plastgitterbrett  

Vi får mange henvendelser fra fremtidige tørkere om hvilke type brett de skal velge. 

I all enkelhet så avhenger dette dine preferanser og tiltenkt bruksområde. For de fleste av våre kunder som tørker sopp, frukt, grønnsaker og ting hvor de bruker silikonmatter - så anbefaler vi gjerne plastgitterbrett.

Hvorfor?
De er enkle å vedlikehold, kan vaskes i oppvaskmaskin og koster under halvparten av et stålgitterbrett. Tørking av matvarer er gjerne en funksjon av tiden du lar ting tørke og temperaturen du tørker med.

Med stålgitterbrettene får man gjerne en litt høyere varmeeffekt i selve gitter på grunn av materialet stål, men, dette kan man enkelt korrigere ved å tørke ting over lenger tid og / eller høyere temperatur.

Hvorfor stålgitterbrett?
Stålgitterbrettene er særdeles bra for tørking av mat og råvarer som er finere og mindre robust, som blomster, urter og lignende. Samtidig er det mange som bruker disse til både fisk, kjøtt og ligenende råvarer.

Begge sorter brett kan blandes om hverandre og man kan alltids starte med plast og legge til stålgitterbrett eller vise versa.

For flere spørsmål, se våre artikler her eller ta kontakt på adrian@dehydrer.no  

0 kommentarer

Ønsker du å legge igjen en kommentar eller spørsmål?